Blogg


Eg har flytta bloggen min

Ville teste ut noke nytt og no er det gjort. Ny blogg adresse er Hestnes21.blogspot.no  

Så dei som føl meg her håpa eg kjem til å følje meg på den nye bloggen og. 
Litt forandring i stova

Idag har eg vert i dåp til tante barnet mitt Solveig, for ei skjønn lita jente det er. 

 


Meg og lille Solveig 

 

Tyder på at høsten er kommen og vinteren er nett rundt hjørne når det er fyr i ovnen og gradestokken viser 5 grader. Så ikveld etter eg kom heim fann eg ut at eg ikkje trengde å vente meir med å henge opp dei nye gardinene eg kjøpte for nokre veke sida. Eg har funne ut at eg ikkje ville ha lyse gardine når høsten og vinteren kjem. 

 

her er ein liten titt på dei nye gardinene
Bildene blei tatt ikveld med mobilcamera, så skal ta nye i morgen ! 

 

 

 

No kaller senga og ei ny jobb uke, God natt ! 

 

 

 

God helg !

Ha ei fin helg ! Helga mi starta bra. Joakim kom heim fra Nordsjøen med
roser. Alltid kjekt å få han heim fra jobb.

I helga skal eg prøve å legge ut litt meir bilde av kjøkkenøya og ikkje minst tolixbarkrakkene eg har kjøpt meg.

Eg driv å fikser litt på vaskerommet no fortid. Synst det er kjekt å ha noke å styre på med.

Ha ein fin søndag

11.08.2013

For ei travel veke dette har vert. Eg har nesten ikkje vert heime ette eg har vert ferdig på jobb så du kan tenkte deg korleis huset ser ut idag. Planen var at eg skulle rydde og vaske huset i går, men pappa kom med materialen til kjøkkenøya og da frista det meir og begynne med den enn å vaske og rydde hus. kjøkkenøya kom inn på kjøkkenet igår kveld og eg er kjempe fornøyd så nå mangler eg berre to telxi barkrakker.

 

 

Skal legge ut av resultatet etterpå, men får eg sette i gang med rydding og vasking. 

Maling av skjenk

Denne skjenken har stått lenge urørt, men idag fann eg ut at eg skulle gjøre noke med det! Den skal få ein plass inne i stova at med spisebordet. Hadde eigentleg tenkt at den skulle få akkuratt same farge som spisebordet, men eg lure på om eg skulle ha målt den i mint grøn eller noke i den dur ? Har du tips å komme med til meg ?

Her er den med eit lag grunning.

Stolene og puffen på plass !

For ein avslappandes dag det har vert, slike dagar elskar eg. Eg ha fått på plass stolane og puffen. Er kjempe fornøyd og er spent på kvaliteten. 


 No venter senga. Skal vise før og etter bilde imorgen av stova. 

Ikea besøk

Etter ein lang dag med kjøyring og ikea besøk er eg endleg heime. Heile ceddyen er stappa med stoler, puff og masse små ting ! Gler meg til å få skrudd opp stolene og puffen, men det skal få stå til i morgen.

Vil vite din erfaring om EKTORP-serien

Eg skal på Ikea ein av dei nermaste dagane og planen min er at eg skal kjøpe ektorp sofa og stoler. Så lure derfor på om kva din erfaring er med den serien ? 

 

(bilde er lånt fra google)


Takk for at du deler din erfaring. 

Framgangsmåte på mitt DIY - skrivebord

 1. Kjøpe inn material. Eg fikk dei til å kappe dei opp i dei lengdene eg ville ha, bordet mitt er 150 cm langt og høgden er 74 cm. Sjølve planken er 3,5 tjukk og 15 cm brei.  

( Marie) 


 

2. Det er lurt og male dei før ein begynner og sette dei saman. 

 
 

3. 

Fyrst skrur du i samen føtna 

  

også skrur ein planken i veggen. Det er viktigt at den kjem i vater og du må passe på at det blir lika høgt som føtna og det er 70,5 cm  

 
 

3. Etter du har gjort det legg du berre dei lengste plankane på toppen. 

 

 


Tilslutt får du eit fint skrivebord. 

 

 

 

 

Spraylakk

Spraylakk er noke eg har begynt å bruke ofte no. Enkelt og billigt. Eg bruker spraylakken fra Biltema, er ganske fornøyd med den sålangt.

Denne lampa var oransje men blei til svart i går! Eg brukte 15 min så var den ferdig lakka. Korleis farge den skulle ha va eg usikker på sto mellom gul og svart og det ente på svart. Det angra eg ikkje på, svart kjem til å vere ein farge som passa veldi godt inn i det rommet.


Noken som har prøvd å spraya på treverk ?

06.07.2013

Bursdagen begynner og nerme seg. For at eg ikkje må sei og vise ting fleire gonger til familie og venner kva eg ønske meg legg eg ut ei lite ønskeliste her. 

 

1.  TØRKETROMMEL ! (noke eg savna etter me flytta ut ifra leiligheiten)

2. Kartell lampe 

3.   Gavekort bikbok 

4. 2. stk Ektorp stolar ifra IKEA 


5.  God hårføner 

6. pip servise 

 

7.  Ting fra kremmerhuset ( Sjå linkar) 

http://kremmerhuset.no/node/3589?ref=115

http://kremmerhuset.no/node/338?ref=115

http://kremmerhuset.no/node/3232?ref=53

 

8.  Peng 


Kommer meir seinere når eg kjem på fleire ting.

 

 

Ny postkasse på 10 min

På 1 2 3 så fikk eg og Joakim ny postkasse. Brukte svart spraylakk fra Biltema. Eg er ganske så fornøyd med resultatet. Eg hadde jo eigentleg lyst på ny, men den eg hadde lyst på passa ikkje inn der den gamle sto så da møtte det bli slek.

Endle sommerferie på meg

Fagprøven er bestått og eg kan endle begynne på alle ideene mine som eg har fått på to veker imens eg har vert full konsentrert på fagprøven og lesing. Men no er den bestått og eg skal ha 4 veke ferie !

Etter mykje fram og tilbake på korleis farge eg skal ha på bordet har eg funne ut at det skal bli svart. Så om det ikkje blir fint så får eg male det på nytt. Tenkte litt på knall gult, men sida eg skal ha noke anna på det rommet som skal ve det trur eg det hadde blitt for mykje.

Pallesofa

Da er pallane henta og vaska. Da er det igjen maling før eg han flytte dei opp på hobbyrommet på loftet.

Bruktbutikk

Det er så kjekt å gå inn i ein brukt butikk der du ser og finner mange skatter.

Denne fine krukka eller kva eg skal kalle det har fått seg ein plass på stovegolvet . Og er kjøpt for 30 ,-

På lørdag var eg på ein an brukt butikk og fann noke til det hobbyrommet som eg no skal begynne med. Gler meg til å bli ferdig med det og kan ta det i bruk.


- Liker du å gå å sjå i brukt butikkar?

Pinnestige

Eg har vert så heldig at Joakim har ein så snill bestefar som har laga ein utruleg fin pinnestige til meg. Eg veit ikkje heil kva eg skal ha på den enda, har du tips? Vist så er der berre å komme med dei.

Fin ikkje sant ?

Nytt gjesterom !

Det har vert ganske så stille på bloggen dei siste månadane. Grunnen til det er at det har skjedd lite i huset. Men det har eg gjort noko med no.

På måndag fekk eg med meg Joakim på planane mine oppe på loftet. Det rommet som da var oransj e no mala i MUSKATNØTT farge. Det vart kjempe fint etter mi meining og trur Joakim synst ikkje det vart så gale heller. 

 

 

FØR :

 


 

 

ETTER : 

 

 

Har og fått inn eit skap idag  på gjesterommet, men det har eg enda ikkje teke bilde av. 


Det rommet som var gjesterom skal no bli hobbyrom. Gler meg til å begynne på det romme og, har store planar for det.  Sjølvlaga skrivebord, metallskap og pallesofa.  Klør i fingrane til og begynne. 

 

 

 

Kva synst du om det nye gjesterommet  ? 

Ny lampe

Da er den nye lampa oppskrudd og plassert i tvkroken. Ganske så fornøyd med den.  Hadde eg funne ei slik til i ein knall rød eller oransje farge hadde eg nokk kjøpt den og.  i huset skjer det eigentleg ganske så lite, manglar litt motivasjonen til å begynne med noke. vert mykje oppgåve skriving i det siste og mykje anna som har skjedd. Men eg har mange plana, men det er berre å begynne på dei. 
BoligPluss-utfordringen

No har eg lagt inn eit bilde i boligpluss-utfordningen av stova vår. Hadde blitt kjempe glad om du ville stemme ! Trykk her for å stemme på meg. 

 

Det er dette bilde eg har brukt i utfordringen. 

Gjesterom

Eg har laga til eit gjesterom, dette er ikkje det rommet som eg skal bruke til som gjesterom. Rommet som eg skal bruke til gjesterom skal eg male tak og vegger på fyrst. Men eg har desverre ein til som bestemmer her i hus og han er ikkje enig om at det romme skal males. Så eg må bare overbevise han litt først, før eg kan ta fram malingen og begynne. 

 

 


Synst det var heilt greit å ha det slik midlertidigt, til eg får begynne på det andre rommet. 

Nytt møbel - prosjekt

Da var det eit nytt prosjekt på gang. Eg var så heldig at eg har fått tak i ein gammal stol som eg var av å henta i går. Den skal få eit nytt trekk og litt maling, så trur eg den blir enda finare enn kva den er no. No har den fått seg ein plass i gangen. Men etter "oppussingen" håpar eg den får ein plass i stova. Er ikkje heilt lett å ha med ein til som bestemmer her i hus.  
 

Ny pute

Da har ei ny pute fra dr.lykke komme i sofaen min. 


Endring gangen

Eg får stadig nye idear og denne gangen var den iden over gangen eg fikk. No har nemleg benken blitt til kommode.

Før : 

 


 

Etter : 
 


 Kjekt med litt forandring. 

DIY - puff

Her er resultatet av puffen eg har laga : Skal nokk lage ein til, raskt og enkelt. 


 

DIY - hjerte
Ganske så enkelt å lage, eineste du treng er pinne og noke å feste det med. Det skal nokk bli fleire slike, tenkt å lage noken stjerne og. Har ingen ting på veggene i stova så er vell på tide at noke blir hengt opp. Eg er ferdig med å strikke puffen, så nå prøve eg meg på å strikke sokker av garnet som eg hadde igjen. 


Pip krus

Igår var eg på ein liten handletur etter jobben, og jammen meg fan eg pip service i Sogndal. Det ble med meg to fine krus med meg heim.  Skal nokk bli mykje meir av det service her i hus, men får kjøpe litt og litt ! Vedtønne

Endlig er den grønne vedposen vekke, og ny vedtønne REP kommen på plass. Ganske så fornøyd med den, og det er plass til ein go del ved oppi. Og den ryke ikkje i botten slik at alt vedruske fere alle plasser. 
 Den nye vedovnen er kommen på plass nå, skal ta å legge ut bilde av den seinere. Synst den er fin, men trudde ikkje det var så mykje arbeid og styr med å bytt ovn. Men no er det gjort og me er fornøyde.  

Pip servise

Endlig har eg funne eit servise som eg har bestemt meg for å samle på. Men det STORE spørsmålet mitt er veit noken om kor ein kan få kjøpt det ? Korleis kjede som selge slike ? Har berre funne på nokre side på nette.  

Bilde er lånt fra google.  Ikveld har Joakim og faren dreve å såtte på plass den nye ovnen vår, så i morgen får me endlig bruke den. Det skal bli bra med gode varme igjen i stova. Etter jobb i morgen må me sette i gang å rydde, ligge masse utstyr, pappesker og stein fra pipa i heilestova og gangen. Viste ikkje det var så mykje styr for å bytte peis.  

Litt forandring

I det glaset som er i gangen har eg ikkje gjort noko med sida me flytta hit. Gardina som var idet hang der når me overtok huset, men idag tok eg tak i det og gjore endringar.  

Slik var det :


Slik vart det : 
 
Dårlige bilder pga eg brukte mobilcamera. 


Kjekt med litt forandringer. 

Kaffemaskin

Eg og Joakim var så heldige og fikk kaffimaskin av eine onkelen og familien hans.  Eg er ikkje så veldig glad i kaffi så det passa så bra at det går an å lage mykje annart med den. Eg har testa ut kakaoen, og den er fantastisk god. Denne her kommer nokk til å bli mykje brukt framover ja. Andre som har ei slik ei? som har noko tips om kva som er godt.  

Prosjekt ( puff )

Da var eg godt igang med strikkeprosjekte mitt. Om dette går ette planen så kommer eg nokk til å strikke ein til, det går jo kjempefort. 
 

Strikkeprosjekt

Eg lure litt på om eg skal hive meg på eit strikkeprosjekt. Eg er ikkje noke resar eller flink til å strikke men heldigvis har eg folk rundt med som er kjempe flinke, så om eg treng hjelp så er jo det berre til å spørre. Eg har nettopp sett eine tanta mi igang med å strikke Mariusgenser til meg, så den gler eg meg til blir ferdig. 

 

I morgen ette jobb skal eg reise på garnbutikken kjøpe tråd og strikke pinnar, så skal eg prøve. Eg har lest oppskrift og det virker ikkje så vanskleg, men som sakt har folk rundt meg som kan hjelpe om eg står fast. 
Bilde er lånt fra google.
 


Nokon av dere som har strikka puff før? isofall tek eg imot tips.  

Ny hylle på kjøkkenet

Denne hylla har eg laget helt selv (stolt). Alle delene fann eg på biltema utenom malinga, så det ble ei billig og enkel hylle. Synst den vart gankse så fin og paste bra inn i den tommekroken. Til og med Joakim synst det ble fint, så det var jo bra. 
Eg elsker denne vekta som eg fikk av mamma, synst den er så utruleg fin. 

Nytt stuebord (kabeltrommel)

Eg er så heldige at Joakim har fått tak i ein kabeltrommel til meg, så idag fikk eg den inn i stua. Er forsatt ein del som gjennstår som manglar i denne delen av stova, men ting tar tid. Alt kjem ikkje på plass med ein gang etter ein har flytta. 

Før : 

Etter :

 

 
Bildene er ikkje dei beste, dei vert teke når det var ganske så mørkt..

Eg er ganske så fornøyd med det nye stuebordet i tvkroken, Joakim er nokk litt meir skeptisk.  Han synst det begynner å bli nokk no eplekasser som tvbenk og ein kabeltrommel som stuebord. Men berre vent det kommer nokk meir som du er nokk sikkert enda meir skeptisk på. 

Gammelt spisebord

Endlig er det internett i huset, vert mykje at og fram med det. Ein dag funkar det og ein dag ikkje, men nå har me funne ut kva som er probobleme ( får me håpe). 


Imens eg ikkje har hatt internett om dagane har eg dreve å pussa opp eit gammalt spisebord, vart ganske så fornøyd med resultate. Eg har ikkje funne nokon i nærheiten som selger trekk til stolar enda, så har ikkje fått fiksa stolsetene.  

 Skulle ha funne senga for lenge siden, men slik er det vell alltid. Får lufte Konrad også finne senga. Go natt ! 

Gangen

 


Tvkroken

Her er tvkroken til meg og Joakim. Den er ikkje ferdig men det er ein del som har spurt meg om eg ikkje kan vise litt av huset, så her kjem litt bilde av tvkroken. 

 


Det borde skal me ikkje ha, men me ha det til eg finne meg ein kabeltrommel eller så skal me ha pallebord der. Men som du å ser så har me berre fått opp ei liftgardin, kan vell sei me e litt treige ja.Løge å tenke på at tvkroken såg slik ut når me kjøpte huset: 
Julen er ute

Flinke meg har vert på trening idag og igår også nå er eg nettopp ferdig med helgavasken og julen er kommen ut av hus. Trur eg skal ta å invistere i eit plast tre til nestår... Men nå står senga for tur, må komme inn igjen i den normale døgnrytmen. 

  

Julen..

Denne ferien har gått fort, eg som skulle fikse mykje i huset og komme enda meir på plass. Men eg kan vell ikkje sei eg er kommen so mykje lengre enn kva eg var før ferien. Men har iallefall kost meg i ferien fått med meg 3 festa vert mykje med familien og venner så eg skal ikkje klage. Også er eg og Joakim 100% kommen ut av leiligheiten no så det er jo bra. Me har vert uten Internett i nesten 2 veker no, så oppdateringen på bloggen ekje noke å skryte av.

Kortid er det vanleg å hive julen ut ? Begynner å bli ganske lei dette juletreet no, detter så mykje av det....

No skal augene lukkest slik eg får nokk søvn til ein ny dag på jobb i morgen ! God natt !

22.12.2012

I huset føler eg at alt står stille, er så mykje som skjer. Vert mykje jobbing denne veka også vert i Luster ein del. Men no har eg ferie i nesten 2 veker så da får eg håpe ting går unna her i huset ! Sofaen me bestillte skulle ha vert her for 2 veke sida, men er enna ikkje kommen. Kjedle.
Me har enna ikkje fått opp gardine i stova heller, ting tar tid.... Når ting begynner å komme på plass så skal eg ta bilde av kvart rom, om nokon er interisert. ?  

Walk in closet


I det nye huset skal eg lage til walk in closet. Trur eigentleg det var brukt det som det før og, men slik ser det ialle fall ut no :  


Dei møblane som står her, sto fra før og. Men som du ser er det ikkje den store plassen, sida det er skråtak. Men eg skal nokk greie å få til noko. Har du tips så er det berre å komme med.  

Maling av krakk

No når ein ha flytta inn i nytt hus er jo det mange idear som surrar. Det fyrste eg merka når eg skulle plassere tinga i kjøkkenskapa var at eg var for liten til å rekke opp til den øverste hylla sida skåpa går heilt opp i taket. Så ikveld begynte eg å male ein gammal krakk som eg skal bruke på kjøkkenet. 


Slik var den :


Og slik er den no etter eit strøk: 
 

I morgen begynner eg ikkje på jobb før utpå ettermiddagen, så eg får håpe eg får tid til å gjere litt forskjelligt før eg reise. 
 

Huseiere

Idag har eg og Joakim blitt huseiere. Så dagen ha gått til litt flytting og masse maling ! Me skal male stova og det er ikkje berre berre.. Hater å male panel, men heldigvis er det berre to små vegger med det resten er tapet. At me har endlig teke over huset er ganske så løge, er vell rundt 2 mnd sida me vann budrunden. tv-kroken Før : 

 

tv-kroken undervegs:


Glømte å ta bilde rett før me reiste. Me er så å sei ferdig med dei to veggane med mest arbeid ! I morgen skal eg hukse og ta med speilreflekscamera mitt, mobilbilde vart ikkje noko bra. 

Maling...

No nermar det seg overtaking av huset. Idag var eg på fargehandelen for å sjå på maling. Me skal jo male stova, men eg greie ikkje å bestemme meg for korleis fage eg skal ha. Nokon tips?  Eg har sitt litt på ein farge som heite bomull og ein so heite stockholm. Synst det er så vanskle å bestemme seg når du berre ser fargen på ei lita plate. 
No skal eg og Konrad finne senge vores, slik at me er klar for ein ny dag i morgen. Håper og satser på at eg ikkje vakna av at Joakim kjem heim inatt, men rekna me han er trøtt og sliten etter ein lang biltur på mange timar. 

Go natt !  

Ønskeliste til jul

Er så mange som spør me om kva eg ønske meg til jul, derfor har eg tenkt å heller legge ut lista her istaden for å skrive det til kvar person. Det blir sjølvsakt mykje til huset eg ønske meg, kjedlige ting. 


 


http://www.bohus.no/interior/dekorbokser/dekorbokser/menton-boks1/

http://www.bohus.no/tekstiler/pynteputer-og-stolputer/pynteputer/multistar-pute2/

 
http://www.bohus.no/tekstiler/pynteputer-og-stolputer/pynteputer/big-star-pute/

 
 

http://www.princessbutikken.no/display.aspx?menuid=31&prodid=1022

 

 

http://www.princessbutikken.no/display.aspx?menuid=27&prodid=4918

 

http://www.princessbutikken.no/display.aspx?menuid=27&prodid=4897

 https://www.kitchn.no/nettbutikk/elektrisk/brodristere/10709-294euro/

 

https://www.kitchn.no/Default.aspx?Cat=53&Id=26263

 
 

https://www.kitchn.no/nettbutikk/elektrisk/vannkokere/11452-01euro/

 Ønske meg og ein god hårføner. 

  

http://www.catwalkbamble.no/productdetails.php?product=812

 
http://katinkagaveroginterior.no/produkt/bruka-design/godis-skal-652662
http://www.princessbutikken.no/display.aspx?menuid=36&prodid=2423


Kommer nokk til å fylle på dette innlegget når eg kjem på meir eg ønske meg. !